OVER ONS

Een rijke geschiedenis

Het Hooghuis, tegenover het stadhuis van Hasselt, dankt zijn naam aan zijn vestigingsplaats. Het karakteristieke herenhuis is namelijk gebouwd op het hoogste punt van de Limburgse stad. Ofwel: er is in de jeneverstad geen plek te vinden die verder boven zeeniveau reikt.

Aan het einde van de negentiende eeuw opende de familie Willems-Hox hier een restaurant, dat in 1919 tot restaurant annex hotel is herbouwd.
Twee generaties lang baatte de familie, Denis’ (over)grootouders van moederskant, Het Hooghuis zelf uit. Halverwege de vorige eeuw verhuurde de familie Het Hooghuis aan derden.

Er volgde een periode met verschillende eigenaren en verschillende gedaanten. Zo was Het Hooghuis gedurende ettelijke jaren een beroemd en florerend jeugdcafé onder de naam de Teeny. In 1976 nam Denis’ vader Hugo De Freine het heft in handen.

Twintig jaar later koos Hugo De Freine voor het Rolling Stones-thema, de band die zijn passie is. Denis De Freine nam de exploitatie in maart 2014 over. Na een ingrijpende verbouwing heropenden zij Het Hooghuis in Hasselt in april vorig jaar – als derde generatie van de oorspronkelijke uitbatersfamilie.

Dit betekent dat de brasserie weer helemaal eigentijds is en de toekomst voor vele jaren verzekerd is. Inclusief veel Rolling Stones-foto’s en fraaie Stonesportretten van Tugay en zijn leermeester Geronimo.

Denis De Freine is de derde generatie van Hooghuis-uitbaters in de moederlijke lijn van de familie.

De S van Sociaal draagt Denis hoog in het vaandel. Het is de reden dat ze de openingstijden binnen de perken houden. Maar ook op nationale feestdagen is Het Hooghuis gesloten.

Het sociale beleid werkt positief uit in de richting van de gasten, zo is de overtuiging van Denis. Het garandeert een sociale bediening, omdat medewerkers niet gestresst en overwerkt zijn. Een fraaie illustratie van de sociale opstelling jegens gasten, is ook dat Het Hooghuis niet met elektronische handhelds werkt om bestellingen op te nemen.

Bent u geïnteresseerd in nog meer gedetailleerde informatie? Neem dan contact met ons op.